Sfaturi pentru o viata sexuala reusita. Cauzele si remediile impotentei

tratament impotentaDe foarte multe ori auzim in jurul nostru discutii despre impotenta, fie ca vrem sau nu, dar problema acestora nu este ca le auzim, ci ca foarte multe dintre ele sunt bazate pe cunostinte deficitare legate de aceasta problema. Unii se amuza doar gandindu-se la barbatii care sufera de aceasta problema sexuala, altii cred ca este ceva ce poate fi controlat cu multa usurinta si nu inteleg de ce unii sunt atat de ingrijorati. Cert este ca de foarte multe ori nu se stiu toate variabilele si se pot trage concluzii gresite si crea sau perpetua mituri despre impotenta care nu ajuta pe nimeni.

In termeni medicali, impotenta se numeste disfunctie erectila, iar aceasta precizare trebuie facuta pentru a exista o foarte buna delimitare de alte probleme legate de aparatul reproducator masculin. Astfel ca impotenta este doar acea situatie in care un barbat nu poate avea o erectie sau nu o poate mentine pentru a ajunge la ejaculare. Astfel putem sa delimitam aceasta problema de ejacularea precoce, care presupune neputinta mentinerii erectiei pe o perioada mai mare de timp, dar din cauza ca eliminarea de lichid seminal se face mai repede.

Cauzele aparitiei impotentei

In primul rand trebuie sa spunem ca disfunctia erectila poate avea doua tipuri de cauze, unele fizice, iar altele psihologice, dar pot exista si anumite momente in care exista mai multe cauze, iar unele pot fi fizice si celalalte psihice.

Printre cauzele fizice sau fiziologice care favorizeaza instalarea impotentei se gasesc si efectele negative ale unor medicamente, reactii adverse survenite in urma unor operatii la nivelul aparatului reproducator masculin, anumite boli, cum sunt cele vasculare, diabetul sau bolile renale. De asemenea abuzul de alcool si substante psihotrope pot duce la aparitia impotentei, dar si un nivel scazut de testosteron.

Cat despre contracararea efectelor cauzelor fizice sau fiziologice este o actiune ceva mai dificila. Daca vorbim despre efectul pe care il pot avea unele medicamente, acestea pot fi doar inlocuite cu altele care sa aiba acelasi efect, dar o alta substanta activa, insa daca acest lucru nu se poate realiza, iar viata persoanei depinde de acea substanta, atunci ne aflam intr-un impas pentru ca nu exista o remediu care sa fie cu adevarat eficient.

Insa daca aducem in discutie nivelul scazul de testosteron atunci acesta poate fi reglat destul de usor prin urmarea unui tratament hormonal prescris de medic, iar daca aceasta a fost singura cauza a aparitiei impotentei atunci totul se va rezolva. Dar in cazul impotentei aparute in urma unor operatii la nivel pelvian, atunci lucrurile sunt mai dificil de rezolvat si doar recuperarea poate juca un rol important, insa uneori nici aceasta nu poate ajuta foarte mult. Cat despre efectele aparute in urma unor boli cronice, acestea pot fi doar tinute in frau printr-o foarte buna cunoastere a corpului si prin medicamentatie realizata corect si la timp.

In ce priveste cauzele psihologice ale disfunctiei erectile acestea sunt destul de variate, cum ar fi stresul, depresia, teama de esec si altele. Stresul joaca un rol foarte important in vietile noastre si este aproape imposibil sa fii o persoana activa si sa nu fii atinsa de aceasta problema. Insa daca este mentinut pe o perioada mare de timp un nivel ridicat de stres acesta poate avea repercursiuni grave asupra corpului. Insa chiar daca nu s-a ajuns la efecte foarte grave asupra intregului corp, poate aparea impotenta, in acest caz daca nivelul stresului va scadea si problema se va rezolva, insa daca acesta va continua si impotenta va continua, putandu-se chiar ajunge la permanentizarea acesteia.

Depresia poate fi si ea un motiv pentru aparitia disfunctiei erectile, iar acest lucru este explicat tocmai printr-un mecanism ce apare in timpul acesteia si anumele lipsa interesului pentru lucrurile ce inainte faceau placere. Astfel ca impotenta sau potenta limitata apare pe fondul unei lipse de interes pentru realizarea de relatii sexuale. Insa trebuie stiut ca depresia se poate trata, iar mersul la un psihoterapeut este esential pentru rezolvarea problemei.

Teama de esec apare mai ales la tineri, la cei fara prea multa experienta sau atunci cand apare o noua partenera. Teama de esec este alimentata si de o stima de sine scazuta, astfel ca barbatii aflati in aceasta situatie nu sunt siguri ca o sa reuseasca sa aiba si sa mentina o erectie, fiindu-le frica de posibilitatea de a da gres, potenta fiind o tema des discutata la aceasta varsta. Asadar acestia isi muta atentia de la partenera asupra propriului corp, ceea ce face dificila aparitia erectiei pentru ca practic ceea ce i-ar putea trezi interesul nu se afla in atentia sa. Iar aceasta este greseala clasica realizata de un barbat care are teama de esec in ceea ce priveste sexualitatea pentru ca in loc sa lase lucrurile sa evolueze in mod natural se concentreaza asupra temerilor sale si tinde sa isi exagereze incompetenta, neintelegand faptul ca mutarea atentiei de la stimul, in acest caz partenera, la propriul corp duce la neatingerea scopului. Dar de cele mai multe ori peste aceasta problema se trece de la sine, cu ajutorul experientei, insa daca problema persista se poate apela la ajutor specializat.

Tratamentul disfunctiei erectile

In primul rand este nevoie ca aceasta sa fie diagnosticata corect,produse potenta iar cauzele identificate pentru a sti daca sunt de natura fizica sau psihologica si daca pot fi tratate si in ce fel.

Daca descoperim cauzele ca fiind unele de natura psihologica trebuie sa ne adresam unui psiholog sau unui psihiatru pentru ca mai apoi acesta sa ofere o recomandare asupra terapiei sau tratamentului pentru impotenta care ar trebui urmat.

Dar daca problema este de natura fizica trebuie o consultare cu medicul specialist pentru ca acesta sa recomande cea mai buna schema de tratament. Insa daca exista temeri cu privire la medicamente sau se doreste o argumentare a efectelor acestora se poate apela la tratamente naturiste, cum sunt ceaiurile pentru potenta, tincturile sau pastilele pentru potenta pe baza de plante. Insa trebuie atentie deosebita pentru ca acestea sa nu interactioneze intr-un mod negativ, care poate duce la crearea de mai multe probleme.

Asadar impotenta este o problema extrem de serioasa care poate avea cauze multiple, ce pot varia de la barbat la barbat, dar este deosebit de important sa tratam impotenta,iar aceasta sa fie diagnosticata corect pentru a avea parte de cea mai buna solutie.