Cum tratam ejacularea precoce

ejaculare prematuraProblemele de natura sexuala reprezinta unele dintre cele mai importante, dar si mai grave afectiuni de care un barbat poate suferi. In primul rand, acestea afecteaza viata si relatiile celui in cauza, dar efectele lor sunt cu atat mai grave in plan pshihologic, afectand foarte mult stima de sine cat si dorinta acestuia de a se implica in viitoare relatii intime cu actuala sau cu viitoarele partenere.

Din pacate, una dintre cele mai raspandite afectiuni sexuale ale barbatilor este ejacularea precoce. Aceasta poate sa apara in proportie destul de mare pentru a reprezenta o temere si la barbatii tineri, iar odata cu cresterea in varsta simptomele pot deveni mai acute si metodele de tratament dau rezultate din ce in ce mai greoaie.

Vezi aici cele mai eficiente produse impotriva ejacularii precoce

Ce inseamna mai exact ejacularea precoce

In mod cert este destul de greu sa putem defini ejacularea precoce, pentru ca viata sexuala a fiecarei persoane functioneaza in mod diferit. In mare, ejacularea precoce reprezinta ejacularea survenita inainte ca cei doi parteneri sa atinga faza de orgasm a actului sexual. Asadar, aceasta problema poate sa fie diagnostica si in functie de barbat, pentru ca fiecare se comporta diferit.

Exista doua tipuri ale acestei afectiuni. Ejacularea precoce primara reprezinta problema manifestata in totalitatea actelor sexuale, indiferent de partener si imediat dupa inceperea vietii sexuale. Cea secundara se manifesta in timp, dupa o anumita perioada sau doar in anumite situatii.

Simptome si cauze

Daca simptomele sunt unele suficient de clare, diferind totusi perioada dintre inceputul actului sexual si ejaculare, cauzele si factorii de risc sunt destul de diferiti, intrucat exista o varietate de lucruri care pot sa determine astfel de probleme.

Cele mai comune cauze raman totusi cele naturale. Astfel, din cauza unor afectiuni ale aparatului reproducator sau a inaintarii in varsta (la persoanele de peste 60 de ani) poate sa apara ejacularea precoce. Din pacate, in cazul unor astfel de cauze, controlul medical devine obligatoriu, iar tratamentul va fi mai mult ca sigur unul medicamentos (sunt tratate afectiuni care duc la problemele ejacularii si nu aceasta in sine). De regula, interventiile medicale au loc in cazul ejacularii precoce primare.

De asemenea, stresul sau alimentatia necorespunzatoare pot sa reprezinte atat cauze cat si factori de risc. Acestea pot insa sa fie tratate mai usor, cu suplimente alimentare, diete sau chiar prin apelarea la un psiholog. Aceasta categorie de cauze este mai des intalnita si duce la aparitia problemelor secundare.

Tratament

Intarzierea ejacularii este posibila prin aplicarea unor tratamente destul de diverse. Cu toate acestea, cele care nu sunt recomandate direct de catre medic (adica pe retete) nu au efect decat in cazul ejacularii precoce de natura secundara si doar insotite de o reducere a stresului din viata de zi cu zi, de o dieta echilibrata si poate si de cateva ore la psiholog, singur sau impreuna cu partenera.

O metoda des intalnita este Suifan-ul, solutie cunoscuta si ca Chinese Brush. Aceasta este o substanta care se aplica in cantitati mici pe penis cu cateva ore inainte de actul sexual si care poate sa determine performante mai bune si intarzieri ale ejacularii. Solutia este cunoscuta de cateva sute de ani si a fost transmisa practic din generatie in generatie de catre medicii naturisti chinezi.

intarzierea ejacularii precoce

O alta solutie posibila este Ejacontrol. Acestea sunt niste capsule naturale, un tratament mai clasic daca ne gandim

ca este compus si din multe substante care se regasesc si in organism (asa cum sunt vitamina B6 sau acidul folic). Dintre plantele din Ejacontrol putem sa amintim Cistanche, Griffonia Simplicifolia sau Passiflora, toate destul de exotice.

Spray-urile din gama Stud, adica Stud 100 sau Stud 1000 prezinta si ele tratamente pentru ejacularea precoce. Acestea trebuie pulverizate pe penis cu 15-20 de minute inainte de actul sexual si pot creste perioada de rezistenta atat pentru cei care au probleme cat si pentru cei sanatosi.

Desi numarul tratamentelor este mult mai mare decat atat, ele nu trebuie sa fie folosite simultan pentru a evita efectele adverse. De asemenea, reducerea stresului este o conditie esentiala pentru a reusi in lupta cu ejacularea precoce secundara. Pentru cea primara este bine sa mergeti la doctor si sa faceti un set complet de analize pentru a descoperi cauzele acesteia, ele avand cele mai mari sanse sa fie de natura fiziologica.